A en S Financieel Adviseurs

Je bent ondernemer

Krijg een helder beeld van je huidige en toekomstige financiële situatie

Maak direct een afspraak

Je bent ondernemer en zoekt financieel advies

Begin je als zzp’er of ben je al even zelfstandig ondernemer? Als ondernemer maak je geen aanspraak op de sociale voorzieningen, je moet veel zaken zelf regelen. Je moet je eigen pensioen bij elkaar sparen en zorgen dat bij ziekte en overlijden de financiën goed geregeld zijn.

Eén voordeel van ondernemen is dat je je eigen keuzes kunt maken. Jij bepaalt wat je wel en niet belangrijk vindt op dit moment en stelt je doelen bij als dat nodig is. Wij maken de risico’s en mogelijkheden inzichtelijk en helpen je beslissingen te nemen, zowel nu als in de toekomst.

Een aantal van de onderwerpen om over na te denken als ondernemer:

Welk inkomen heb je later nodig?

Als je net start zal dit niet het grootste aandachtspunt zijn, maar je zult vermogen moeten opbouwen om later ook een inkomen te hebben als je stopt met je onderneming. Hoeveel inkomen heb je straks nodig en wanneer wil je stoppen? Heb je dan nog een hypotheek of is die afgelost? Kan je jouw onderneming straks verkopen? Dit zijn een paar van de vele vragen die belangrijk zijn om tot een juiste keuze te komen.

Hoe wil je voor je nabestaanden zorgen?

Sta je er wel eens bij stil wat er gebeurt als jij er niet meer bent? Valt jouw inkomen helemaal weg? Kunnen je nabestaanden in de woning blijven? Is er voldoende inkomen om nog wat apart te blijven zetten voor de studie van je kinderen? Het overlijden is een ingrijpende gebeurtenis voor de mensen om je heen. Gelukkig kan je er wel voor zorgen dat het voor hen financieel goed geregeld is.

Welk inkomen heb je nodig als je arbeidsongeschikt raakt?

Iedereen loopt het risico om arbeidsongeschikt te raken, ook als je kerngezond bent. In Nederland kunnen 800.000 mensen hun werk niet of gedeeltelijk niet meer doen omdat ze arbeidsongeschikt zijn geworden. Als zelfstandige maak je geen aanspraak op een uitkering. Je kunt wel zelf een verzekering afsluiten. Vroeger was de premie vrij hoog, maar door toenemende concurrentiedruk en een toenemend aantal zelfstandigen is de premie behoorlijk gedaald en in veel gevallen nu goed betaalbaar. Zeker in het begin is het vaak nodig om dit risico te verzekeren, omdat er nog geen financiële buffers zijn opgebouwd.

Hoe kan A en S je hierbij helpen?

Wij verplaatsen ons in jouw situatie en helpen je om de juiste keuzes te maken. We berekenen wat je nodig hebt om je doelen te bereiken en houden daarbij rekening met de rest van je financiële situatie en de fiscale mogelijkheden. Wanneer er zaken geregeld moeten worden bieden we je ook de product oplossingen hiervoor aan. We zijn een onafhankelijke adviseur en kunnen voor elke specifieke situatie de beste oplossing selecteren. We vergelijken daarbij op prijs en voorwaarden.

Maak nu een afspraak

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin je je situatie aan ons voorlegt. Op basis waarvan wij onze dienstverlening uitleggen, wat wij voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen en wat de bijbehorende tarieven zijn. Zo weet je na één gesprek al waar je staat, wat je vervolgstappen kunnen zijn en bijbehorende kosten.