Meer kansen voor starters op de woningmarkt

Het zijn lastige tijden voor starters op de woningmarkt. Niet alleen omdat er (te) weinig huizen zijn, maar ook omdat wonen duur is. Daarnaast moet je veel keuzes maken. Ga je een huis kopen of voorlopig toch huren? Waar precies? En hoeveel geld heb je eigenlijk te besteden?

Antwoorden op deze en andere vragen zijn best te vinden, maar er was tot nu toe nog nergens een handig overzicht te vinden. Daarin is nu verandering gekomen. Informatievoorziening mag voor starters namelijk geen beperkende factor zijn, vindt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Compleet en onafhankelijk overzicht

Daarom organiseert haar ministerie samen met grote woonpartijen van 27 september tot en met 4 oktober de ‘Week van de Starter’. Het doel is om meer kansen te creëren voor starters op de woningmarkt. Dat doen de samenwerkende partijen door een compleet en onafhankelijk overzicht van relevante informatie aan te bieden. Zowel over het kopen als over het huren van een huis.

Activiteiten

Gedurende de week kun je op tal van plaatsen terecht voor advies en informatie. Denk bijvoorbeeld aan een digitaal startersspreekuur, uiteenlopende webinars en online woonevents. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Speciale website

Verder is er een website gemaakt boordevol informatie voor iedereen die een eerste huis wil kopen of huren: startenopdewoningmarkt.nl. Hier vind je ook verhalen van starters die jou voorgingen. Interessant én leerzaam!

Persoonlijk advies

Wil je aansluitend persoonlijk advies van een financiële professional? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op.