Meer dan 40% van de consumenten verwacht binnen 3 jaar woning te verduurzamen

Verduurzamen

Uit grootschalig onderzoek van Advieskeuze.nl onder 3.800 consumenten blijkt dat 42,9% van plan is om de woning binnen 3 jaar te verduurzamen. Bijna de helft (45,1%) van deze consumenten weet al wat ze willen laten doen en schakelen een aannemer of installateur in. Slechts 12% zou graag persoonlijk advies willen inwinnen wat de mogelijkheden zijn. Ongeveer 3 op de 4 consumenten (76,1%) verwacht minder dan 10.000 euro uit te geven voor de verduurzaming van de woning. De belangrijkste motivatie om te verduurzamen is voor de meeste mensen het besparen van geld.

Advieskeuze.nl doet doorlopend onderzoek onder consumenten die hun dienstverlener een review hebben gegeven. De afgelopen maanden werden vragen gesteld over de eventuele plannen om de woning te verduurzamen, de motivatie, de aanpak en de verwachte uitgaven.

Advieskeuze.nl: “Consumenten kiezen wellicht rechtstreeks voor een aannemer of installateur, omdat de advisering van dienstverleners op het gebied van verduurzaming nog onvoldoende zichtbaar wordt gemaakt. Juist de financieel adviseur kan van toegevoegde waarde zijn bij het maken van keuzes op het gebied van verduurzaming. Ook omdat de belangrijkste motivatie voor verduurzaming het besparen van geld is. Een goede adviseur heeft vandaag de dag inzicht in subsidieregelingen, financieringsmogelijkheden en het rendement van energiebesparende maatregelen.”

Bron: advieskeuze.nl