Loket starterslening weer open

Minister Stef Blok van Wonen heeft woensdag 14 november jl. aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat de Starterslening in 2013 onder de huidige voorwaarden kan blijven bestaan. Het betekent wel dat aanvragen die vanaf 15 november bij SVn binnenkomen niet meer in 2012 kunnen passeren omdat het verwerken van een Starterslening minimaal zes weken tijd kost.

SVn kondigde eerder deze maand aan tijdelijk geen nieuwe aanvragen voor de Starterslening in behandeling te nemen tot er duidelijkheid zou komen over het nieuwe belastingregime.

Aanvraagformulieren verstrekken
Inmiddels hebben alle gemeenten, provincies, corporaties en projectontwikkelaars die de Starterslening voeren een brief ontvangen (zie download) met de mededeling dat het loket voor Startersleningen per direct weer open gaat. De aanvraagformulieren mogen weer worden verstrekt.

Opluchting en vertrouwen
Jan Willem van Beek, directeur van SVn is opgelucht. “De afgelopen dagen hebben we zo’n 400 aanvragen voor Startersleningen ontvangen. Er was veel onzekerheid bij starters. De druk is nu van de ketel. Wij zijn erg blij dat minister Blok zo snel heeft gehandeld”.

20 miljoen voor Starterslening
De minister heeft ook 20 miljoen uitgetrokken voor de Starterslening. SVn is in gesprek met Den Haag over de nadere invulling hiervan.
Bron: SVn