Hypotheekpilot ZZP’ers uitgebreid

Hypotheekpilot zzp’ers uitgebreid

Redactie InFinance | Datum: 10-07-14

De huidige pilot waarbij huizenkopers met een flexibel arbeidscontract gemakkelijker een hypotheek af kunnen sluiten, zal worden uitgebreid. Vooralsnog maakten duizend ZZP’ers en flexmedewerkers onderdeel uit van de pilot. Dit aantal zal nu uitgebreid worden met nog eens tienduizend personen.

De proef is begin dit jaar gestart op intitiatief van Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis. Gezamenlijk hebben deze partijen een ‘perspectiefverklaring’ ontwikkeld. Bij een dergelijke verklaring zijn de vooruitzichten op werk leidend in plaats van enkel het arbeidsverleden. Hiermee komen flexwerkers gemakkelijker in aanmerking voor een hypotheek. Nu is het voor deze groep moeilijk om een hypotheek af te sluiten doordat geldverstrekkers veel waarde hechten aan een werkgeversverklaring. Nu wordt er dus gewerkt aan een alternatief hiervoor in de vorm van de perspectiefverklaring.

Ook Stichting Waarborgfonds Eingen Woningen heeft zich inmiddels aangesloten bij de pilot. Deze stichting versterkt de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De stichting werkt mee aan de pilot zonder vooraf voorwaarden te stellen.

De pilot loopt nog tot 1 oktober 2014, waarbij alleen geselecteerde werknemers met een flexcontract bij Randstad deelnemen.