Handige website voor checken vergunningen

Handige website voor particulieren

Als je gaat bouwen, slopen, kappen, graven of lozen, kun je tachtig unieke juridische verplichtingen tegenkomen. En deze verplichtingen kunnen ook nog eens per gemeente, waterschap of provincie verschillen. Dit leidt tot meer dan 4.000 verplichtingen voor projecten in de buitenruimte! Het gevolg: een onoverzichtelijk geheel.

De verplichtingen voor je activiteit
Vergunningen.info is te vergelijken met 9292.nl voor reisinformatie. Het is een platform waarop alle informatie is verzameld en waar je je specifieke vraag invoert. Je vindt hier een helder overzicht (scrol naar de icoontjes op circa 2/3 naar onderen van webpagina) van de vergunningen, ontheffingen en verplichtingen van alle overheden. Dit is verwerkt in een vragenboom. Je voert je activiteit in en weet binnen vijf minuten wat je moet doen in het kader van jouw aanvraag en waar je op moeten letten.

Eenvoudige en complete informatie
Met relevante achtergrondinformatie, in eenvoudige taal, zonder juridische termen. Alle verplichtingen zijn opgenomen, ongeacht welke overheid ze heeft geregeld. Daarna word je direct doorverwezen naar het vergunningenloket. Zo hoef je niet meer eindeloos te zoeken op overheidswebsites of door juridische teksten te worstelen. Makkelijk, snel en betrouwbaar!

Hoe het werkt
Er zijn twee manieren waarop je snel bij de relevante in­for­ma­tie terecht komt:

  • Je kiest een categorie en bepaalt via onze vragenlijsten welke verplichtingen binnen die categorie op jouw situatie van toepassing zijn.
  • Je zoekt een vergunning of andere verplichting via onze zoekfunctie.

Bron: vergunningen.info